Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Bee Passionated

 

Iedereen heeft een passie, dit is Bet Bee's passie: schilderen. Maar het duurde tot 2009 voordat ze haar hart ging volgen en professioneel kunstschilder werd. Als klein meisje groeide Bet op vlakbij de Hollandse kust: het strand, de zee en de -bijna altijd- indrukwekkende wolkenluchten veroverden haar hart. Nu vertaalt ze deze liefde voor de zee met olieverf op canvas. Naast fijne vormen en delicaat lijnenspel heeft Bet een zeer individuele visie op tonaliteit, wat resulteert in prachtige zee-aangezichten.

 

Daarnaast schildert Bet ook stillevens van allerlei alledaagse voorwerpen. Haar perceptie van figuren en concrete vormen onthult nieuwe kanten van deze voorwerpen en maakt dat haar schilderijen een zeer levendige indruk geven. Het spel van licht en donker in de werken van Bet is iets heel bijzonders, evenals haar aandacht voor volume en vorm. 

 

Ook maakt zij regelmatig illustraties voor bijvoorbeeld kinderboeken en ansichtkaarten. Ondanks het speelse van de afbeeldingen laat ze ook hierop een fascinerend spel tussen licht en schaduw zien, waardoor de tekeningen diepte krijgen en tot leven lijken te komen.

 

U kunt de schilderijen van Bet Bee bekijken in de online galerie op deze site, maar wilt u een werk in het echt bewonderen, kunt u een afspraak maken voor een bezichtiging.