Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


Agenda

01.03.2021

Hallo Lente! Wat heb ik je gemist...

Bet Bee

01.04.2021

Bijna Pasen. Tijd om je huis in Paassfeer te brengen. Gebruik eens natuurlijke materialen, zoals zwerfhout en hang hier pastelkleurige decoratie en bijvoorbeeld wat veertjes aan.

Bet Bee

Bee Passionated

 

Iedereen heeft een passie... Bet Bee heeft er zelfs twee: tekenen en schilderen. Maar het duurde tot 2009 voordat ze haar hart ging volgen en professioneel kunstschilder werd. En in 2020 pas professioneel illustrator.

Als klein meisje groeide Bet op vlakbij de Hollandse kust: het strand, de zee en de -bijna altijd- indrukwekkende wolkenluchten veroverden haar hart. Nu vertaalt ze deze liefde voor de zee met olieverf op canvas. Naast fijne vormen en delicaat lijnenspel heeft Bet een zeer individuele visie op tonaliteit, wat resulteert in prachtige zee-aangezichten.

Daarnaast schildert Bet ook stillevens van allerlei alledaagse voorwerpen. Haar perceptie van figuren en concrete vormen onthult nieuwe kanten van deze voorwerpen en maakt dat haar schilderijen een zeer levendige indruk geven. Het spel van licht en donker in de werken van Bet is iets heel bijzonders, evenals haar aandacht voor detail. 

U kunt de schilderijen van Bet Bee bekijken in de online galerie op deze site, maar wilt u een werk in het echt bewonderen, kunt u een afspraak maken voor een bezichtiging.

Naast kunstschilder is Bet ook (kinderboek)illustrator. Haar vrolijke illustraties maakt zij voornamelijk met oost Indische inkt en ecoline. Ondanks de sprankelende kleuren en het speelse van de afbeeldingen laat ze ook hierop een fascinerend spel tussen licht en schaduw zien met veel oog voor detail, waardoor de tekeningen diepte krijgen en tot leven lijken te komen. Onder de knop Portfolio treft u een greep uit de vrolijke tekeningen. 

Vanzelfsprekend staat Bet bijzonder open voor opdrachten. Van geboortekaartje voor een particulier tot het illustreren van een kinderboek. Zij gaat graag met u in gesprek om uw ideeën te vertalen naar een mooie, persoonlijke en passende illustratie(reeks).